Hej hallå bloggen

Tjena Bloggen

Var ett tag sedan jag skrev i dig nu, har inte riktigt haft orken, eller lusten. Kanske inte för att jag mått super, jag har varit tämligen kraftlös, omotiverad och lite överflödig.

Men livet var ju på väg att bli en dans på rosor, du har ju nya mediciner, barn och ny flickvän?

Det är ju det här som jag skrivit om innan, hur livet ser ut på papper, och allt är tokbra i mitt liv, så hjälper inte det när hjärnan inte vill vara med att spela boll. När lusten att skada sig kryper på igen.

När lusten att försvinna ett tag, eller bara sova tills det är över.

Då är frågan, ska man öka medicineringen? Vad försvinner på det?

Vi saxar lite från fass på lamotrigin.

Bipolär sjukdom
Risk för suicidförsök tillhör sjukdomsbilden vid bipolär sjukdom och patienter som bedöms ha ökad suicidrisk bör därför följas noggrant under behandlingen.

Laktosintolerans
Detta läkemedel innehåller laktosmonohydrat. Patienter med något av följande sällsynta ärftliga tillstånd bör inte använda detta läkemedel: galaktosintolerans, total laktasbrist eller glukos-galaktosmalabsorption.

Suicidtankar och självmordsbeteende
Suicidtankar och självmordsbeteende har rapporterats hos patienter som behandlas med antiepileptika för flera indikationer. En metaanalys av randomiserade placebokontrollerade studier med antiepileptika har också visat en liten ökad risk för suicidtankar och självmordsbeteende. Mekanismen för denna risk är inte känd och tillgängliga data utesluter inte en eventuell ökad risk för lamotrigin.

Därför ska patienter övervakas för tecken på suicidtankar och självmordsbeteende och lämplig behandling bör övervägas. Patienter (och deras vårdgivare) bör rådas till att uppsöka medicinsk rådgivning om tecken på suicidtankar och självmordsbeteende uppstår.

Detta är ju faktiskt lite intressant. Risk för suicidförsök –> Laktosintollerans –> Självmordsbeteende. Vet inte om det är någon rangordning hos fass.

Just nu är känslan otillräcklig och menlös. För min son duger bara mamma, jobbet är inget speciellt, jag rehabiliterar min fot, och vill bara försvinna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.